Levensritmes

Met Levensritmes stap je even uit je normale leven de natuur in, ervaar je alle seizoenen op de Hoorneboeg en integreer je de wijsheid van de natuur in je leven.

Levensritmes is een programma van driedaagse, seizoensgebonden retraites op Buitenplaats de Hoorneboeg. Dit is een offline weekend om jezelf volledig onder te dompelen in de natuur voor hernieuwde rust, inspiratie en perspectief.

“Een moment rust en bezinning in de natuur, volledig offline zonder afleiding.”

Tijdens Levensritmes ontdek je hoe je jouw leven en werk kan afstemmen op de natuurlijke ritmes van de seizoenen, wat je helpt je creativiteit te stimuleren, beter om te gaan met stress en je verbinding met de natuur te verdiepen.

Voor wie

Levensritmes is iets voor jou wanneer je verlangt naar een moment rust en bezinning, even volledig offline en zonder afleiding in een prachtig bos aan de rand van de Hilversumse Hei. In het programma maak je weer contact met je eigen natuurlijke ritme en ga je aan de slag met het opnieuw vormgeven van je dagelijkse leven in lijn met de natuur. Je ontdekt wat het betekent om te leven in en met de natuur en gaat naar huis met tools voor meer balans en harmonie.

Programma

De eerste editie van Levensritmes is de zomereditie van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus 2024 op het prachtige landgoed van Buitenplaats de Hoorneboeg aan de Hilversumse Hei. Het programma vindt buiten plaats en in een open serre met een houtkachel bij slecht weer. Tijdens het programma is een ochtend-, middag- en avondsessie, en daarnaast veel open ruimte om een wandeling te maken, bij het vuur te zitten, of simpelweg te ontspannen.

Op de eerste dag komen om 15:00 samen rond het vuur en maken we contact met onszelf en de natuur om ons heen. Ook is er ruimte om de groep te leren kennen. We eten samen aan lange tafels. We eindigen de eerste avond met een dynamische vorm van storytelling om elkaar te ontmoeten op een diepere laag.

“We ontdekken hoe we de wijsheid van de natuur kunnen toepassen in ons eigen leven.”

We beginnen de tweede dag met gezamenlijk ademwerk en meditatie en gaan daarna de natuur in, waarin we ontdekken hoe we de signalen van het seizoen kunnen interpreteren en vertalen naar ons eigen leven. In de middag gaan we aan de slag met traditionele vaardigheden met materialen die we hebben gevonden, om te ontdekken hoe en wat we uit het bos kunnen gebruiken. Ook dit is afgestemd op het seizoen; denk bijvoorbeeld aan eten vinden, natuurlijk medicijn maken, tools maken van hout en vuur maken met een vonk. In de avond maken we muziek en gaan we de stilte in.

De derde dag is een stiltedag waarin we leren hoe we in dialoog kunnen gaan met de natuur met behulp van een korte vision quest. Je gaat een aantal uur in stilte alleen de natuur in met een belangrijke levensvraag. Afhankelijk van het seizoen kan deze vraag gaan over wat we willen bereiken en wat we willen bijdragen en onze relatie met het leven, de dood en het grotere geheel. In de middag komen we samen om onze ervaringen te integreren en gaan we aan het einde van de middag rond 16:00 weer onze eigen weg.

Team

Levensritmes wordt geleid door Sacha Post, wildernisgids en filosoof. Sacha brengt in zijn werk brengt hij zijn academische achtergrond in de filosofie en jarenlange ervaring in de wildernis samen om onze verbinding met de natuur te verdiepen en ons dagelijks leven af te stemmen op de cyclische ritmes van de seizoenen. Met zijn natuurretraites en initiaties in de wildernis creëert Sacha ruimtes waarin de grenzen tussen onszelf en de natuur vervagen, zodat de natuur direct tot ons kan spreken over onze diepste verlangens en onze toewijding in het leven.

Hoe doe ik mee?

De bijdrage voor de zomereditie van Levensritmes is €295. Ook zijn er drie prachtige pipowagens beschikbaar voor wie graag zijn eigen kamer heeft, de bijdrage is dan €495.

Ik wil komen kamperen
Ik wil een pipowagen

Neem gerust contact op met Sacha via sacha@natureofwonder.com als je meer wilt weten of ergens over twijfelt.